2012. július 1., vasárnap

Kuroshitsuji I-II

Sebastian Michaelis a Phantomhive család kivételesen tökéletes, mesterien pontos, és bámulatba ejtően találékony komornyikja, aki remekre szabott fecskefarkú öltönyében tartja kezében a birtok rendjét. Ám akit szolgál, nem a tipikus angol főurak közé való, hiszen Ciel Phantomhive ugyan még gyerek, de gőgje, makacssága, és megingatatlansága messze túlszárnyalja bárkiét. Cielt {másnéven Bocchan-t} csak ő képes szolgálni, s nem mint emberként, hanem démonként segíti őt bosszúja beteljesítésében, hogy végül fizetségként ifjú lelkét szerezze meg...

Az anime és a manga kivételes történetet vázol fel előttünk a XIX. századi London fényűzésével és éjsötét mélységeivel együtt, melytől egyhamar nem szabadulhat a néző/olvasó. Bár az anime és a manga eseményszála egy idő után elválik egymástól, s a manga még mindig folytatódik, így aki beleszeretett a történetbe, az még egy ideig szurkolhat a könnyen megkedvelhető szereplőknek. A komornyik és mestere nem mindennapi kapcsolatának jeleit pedig az alkotók tökéletesen a cselekménybe szőtték, s ha szemfüles az ember, hamar rátalál ezekre a jelekre. =)



A mangát legújabb részei csak angolul elérhetőek - de így is ajánlom, mert legalább közben még a nyelvet is lehet tanulni ;): MANGA.

Látogatottság